Projek Kahwin: Doorgift

Wednesday, 28 January 2015

Assalamualaikum....

Ok..masa aku update blog nie, aku sebenarnya baru je habis beli doorgift untuk majlis bulan 5 nanti... Cakap pasal doorgift untuk majlis aku nanti,mama aku yang tetapkan apa yang nak kene bagi,so aku tak payah pening kepala pikir ape nak cari untuk bagi pada tetamu nanti... (nie mama sponsor..hehehe)

Cerita pasal doorgift, aku beli semuanya kat GM Klang je... Rancangan asal nak beli semua-semua tu kat Nilai, sebab ikut pengalaman and kata-kata orang situ murah TAPI..ada tapinya tau, tapinya kena pergi hari bekerja..kalo weekends harga akan naik gila-gila..Itu orang yang cakaplah..bukan aku..so nak tak nak kena tunggu mama and abah amek cuti..

Tapi, hasil dari pembacaan aku kat blog-blog b2b, ada yang kata kat GM pun murah..ok GM Plaza kat Kuala Lumpur tu aku pernah pergi dulu, tapi aku tak suka suasana situ..huhuhu..nak di bandingkan dengan Klang, aku lagi selesa sana walaupun agak jauh sikit..huhuhu (ngada-ngada di situ..hehehe)

 Pagi tadi, asip si tunangku call cakap dia kena kerja dekat-dekat GM Klang..(bukan dekat-dekat, memang dekat pun..hahaha,betul-betul depan GM Klang) so dia ajak aku ikut sekali..maka dengan pantas (tak pantas pun,lambat juga..huhuhu ampun ) aku bersiap. Actually before this, aku,mama, ibu and asip si tunang dah pergi GM Klang nie (survey-survey), so dah sampai terus pergi cari barang apa  yang nak beli.. Kebetulan sampai situ lunch hour, so asip si tunang suruh beli barang terus.. Nak pusing GM tu memang xlarat la plus kejap lagi si tunangku  pun nak kerja kan... So hasilnya....

amek kau..tak muat kete..nie alza nie..sampai terpaksa lipat seat penumpang tu...hahahaha
banyak tak? hahaha fuh..berpeluh gak la nak bile tengok harga..grrr... oh ye..kedai yang aku beli nie sebenarnye kedai dari nilai 3 gak..so kan da jimat masa di situ..hehehe..Nasib baik lah dapat tawar kaw-kaw dengan pekerja kat situ, kalo tak..haish la labu...

So far, Alhamdulillah hari nie dah settle semua barang-barang untuk doorgift...lepas nie tinggal nak susun masuk beg la..tapi rileks dulu, awal lagi..hahaha tunggu nantila... beli awal tak pe, sebab senang plus nak lari dari gst..hahaha :p

ok..sampai ketemu di lain post...see ya!!http://syahirapunyastory.blogspot.com/2015/01/projek-kahwin-doorgift.html

my new blog

Tuesday, 27 January 2015

Hi and Assalamualaikum...

fuh..berpeluh den nak siapkan layout and heading nie..maklumlah lame dah tak berblog nie..oh ya..ini blog baru aku..muahehehe...blog lame dah delete..why?? sebab aku rase blog tu blog tak matang langsung..hahahahaha (bajet dah matang la tu??) what ever..

ok..aku tau header tu tak la cantik sangatkan..ok2 otak tak kreatif like me banyak nak kene belajar dan explore..nie pun hasil usaha mengoogle..thank google!! hahaha nie kelebihan blajar Information Management!! aku tak tau kalau orang kata apa kena mengena kan tapi ini salah satu cabang.. ingat, semua orang pandai guna google, tapi berapa ramai pandai nak letak 'key point'? ape aku merepek? hahaha


total  jam aku wat blog baru nie makan setengah hari gak la..sila jangan gelakkan aku..ye aku tau aku budak baru..tapi tujuan aku wat blog baru nie pun sekadar nak isi masa lapang aku..ye la..sekarang kan aku jadi jaga terhormat di kediaman pakcik ghazali..hahaha..dari tido,makan, korea je, rase ade manfaatnye aku kongsi cerita or pengalaman ke kan..

ok2 rase cukup setakat ini untuk kali ini untuk post pertama nie..jumpa lagi nanti ya..oh ya..kawan-kawan kalau sudi,jadila follower aku ya...hehehe..thank you :)
Blog contents © Syahira's story 2010. Blogger Theme by Nymphont.